Hur kollar man hur mycket surf man har kvar?

De allra flesta människor använder sina mobiler regelbundet, oavsett om det är jobbrelaterat eller av rent nöje. Hur som helst, kräver användningen av mobilerna att man har surf. Utan surf är flera av mobilens funktioner obrukbara. Olika funktioner på mobilerna upptar olika mycket surf varje månad. En månad kanske du har använt mobilen mer och undrar hur mycket surf du har
kvar att surfa för denna månad.

Då kanske du har ställt dig frågan "hur kollar man hur mycket surf man har kvar?". Det kan du ta reda på, genom olika sätt beroende på vilket mobilabonnemang du har samt vilken din mobiloperatör är. De flesta gör dock detta enkelt genom att logga in på sitt konto hos mobiloperatören eller genom att skicka ett sms till nummer. På så sätt kan du få ett svar direkt om din kvarvarande datamängd. Om du exempelvis önskar att ta reda på hur mycket surf du har kvar på Iphone kan du enkelt gå till Inställningar, sedan Mobilnät eller Inställningar, sedan Mobildata för att se hur mycket mobildata du har använt. Om du också har mobilabonnemang eller mobilt bredband kan du logga in på din sida hos din mobiloperatör för att se din kvarstående surfmängd. Detta varierar naturligtvis från operatör. I andra fall går det även att se detta i en app hos din operatör.

Återigen, varje operatör har olika tillvägagångssätt för hur man ser över sin surfmängd. I en del fall går det även att köpa till extra datamängd via hemsida eller app från din operatör. Vad som gäller just din datamängd, surf, hos din operatör kan du läsa mer om här på vår sida. Vi presenterar nämligen olika telefonoperatörer här på vår sida. Stanna kvar här om du vill läsa mer om hur just du ser din surfmängd som finns kvar denna månad.

Hur du kollar hur mycket surf du har kvar hos olika mobiloperatörer.

Det finns alltså olika tillvägagångssätt att ta reda på mängden surf du har kvar denna månad på din mobil eller Ipad. Det beror som sagt på vem din operatör är. Hos en del går det att skicka i väg ett sms medan andra operatörer har denna information på deras hemsida, eller också i en del fall, i en app. Nedan kan du hursomhelst, läsa om de olika abonnemangen och operatörerna som använder olika tillvägagångssätt för att ta reda på hur mycket surf du har kvar.

Vi tar en titt på Tele2, Halebop, Telia, Tre, och Comviq. Vad som är fördelaktigt med dessa operatörer är att, på deras hemsidor och appar där många kan hitta sin surfmängd finns det också annan användbar information om ditt användande av mobilen. Det är alltså samlat på ett och samma ställe.

Kolla hur mycket surf du har kvar -  Tele2

Hos Tele2 går det att snabbt ta reda på vilket datapaket du har samt hur mycket surf du har kvar, genom att skicka ett sms till numret "72661" med texten "DATA", och på så sätt få du en saldo-rapport. Snabbt och smidigt.

Kolla hur mycket surf du har kvar - Halebop

På Halebob kan du också väldigt enkelt logga in på "Mitt Halebop" via deras app och på så sätt får du en översikt över din surf. Du får även en bra översikt över dina abonnemang, fakturor och koder på samma plats. Här kan du även köpa mer surf, byta abonnemang och mer! Det är alltså oerhört effektivt och enkelt.

Kolla hur mycket surf du har kvar - Telia

Om du har ett mobilabonnemang kan du sms:a ordet "surfmängd" till numret "4466". Efter det får du ett meddelande tillbaka om hur mycket surf du har kvar. På det här sättet går det betydligt effektivt och snabbt att ta reda på hur mycket surf du har kvar den månaden. Du behöver inte heller tillgång till en dator för att ta dig in på deras hemsida utan det sker enkelt från din mobil.

Kolla hur mycket surf du har kvar - Tre

Hos Tre kan du också smidigt gå in på deras hemsida och app, sedan in på "Mitt3", där du hittar flertalet uppgifter, däribland hur mycket surfmängd du har kvar. Du kan se väldigt enkelt hur mycket surf du har kvar. Det finns alltså flera sätt för dig att ta reda på din surfmängd, via app eller hemsida. Oavsett är de båda lösningarna effektiva.

Kolla hur mycket surf du har kvar - Comviq

Hos Comviq kan du också ta reda på hur mycket surf du har kvar. Du kan se hur mycket data du har förbrukat den senaste tiden genom att logga in på "Mitt Konto". Det går även bra att ladda ned Comviq-appen som också ger tillåtelse att se hur mycket surf du har, samt se och betala dina fakturor, och även tanka på mer surf! Det finns även mer information att hitta där, gällande ditt användande. Alltså, fungerar både hemsidan och appen oerhört effektivt.

Innehållsförteckning

Hur mycket mobildata har jag kvar från förra månaden?

Ibland kan det vara skönt om man lycktas behålla mobildata från föregående månaden i syfte att bruka det nästa månad om du har fler aktiviteter på mobilen eller helt enkelt har kommit att använda den mer den här månaden. Om ditt abonnemang tillåter att man sparar surf från månaden innan och använder den surfen till månaden efter är detta väldigt effektivt. Då kan du flexibelt dela upp din surf. Detta uppgår mellan 3–5 GB surf per månad beroende på operatör däremot. De olika villkoren beror naturligtvis på ditt abonnemang och mobiloperatör. Det kan därför vara fördelaktigt att läsa på hos operatören vilka kriterierna är exakt. Oavsett är detta något som anses högst effektivt och omtyckt bland kunder. Vi alla vet hur aktiva vi är en månad på mobilerna av någon anledning, och nästa månad är det andra saker som inte innefattar mobilanvändarna lika mycket. Då är det förmånligt om man kan spara sin surf just denna månad och ta ut det nästa månad när man är i behov av det igen. Välkommen till oss och läs på om de olika abonnemangen och framför allt vart du hittar din surfmängd!

crossmenu