Byta mobilabonnemang

Funderar du på att byta mobilabonnemang? Det kan ju finnas flera olika anledningar till att man vill byta mobilabonnemang. Ofta är det för att man vill komma ner i kostnad, eller att man har hittat ett bra erbjudande med ny operatör, som erbjuder abonnemang utan bindningstid samt mobil på köpet. Oavsett varför du vill byta mobilabonnemang, så är det som så att du måste först se vad det är du har nu. Om du har ett abonnemang utan bindningstid så står det dig fritt att byta. Men har du uppsägningstid, så måste denna löpa ut före du kan byta mobiloperatör.

Det bästa alternativet är att ha ett mobilabonnemang utan bindningstid. Ofta går det bra att byta mobiloperatör behålla nummer. Det kan ju vara rätt skönt att ha kvar det telefonnummer du har nu, även om du väljer ny mobiloperatör. Då slipper du sända ut till allt och alla att du bytt nummer.

Om du vill, så byt abonnemang, till ett bättre än du har nu. Men före det, så finns det ett par bra saker att tänka på. Du kan därmed läsa vidare för att ta del av bra och viktiga saker att tänka på inför du ska byta ditt abonnemang.

Viktigt att tänka på om man vill byta mobilabonnemang

Om du inte är nöjd med ditt gamla abonnemang och kanske har hittat det bästa abonnemanget för dig så kan du byta abonnemang, det är ofta enkelt att göra. Det finns förvisso en del saker att tänka på. Är det ny mobiloperatör, så är det lite mer jobb bakom det hela än om du väljer att ha kvar samma operatör, men nytt abonnemang bara. För ska du bara byta mobilabonnemang hos samma operatör, så byt abonnemang. Det är bara att kontakta dem, eller kolla deras sida. Det går oftast snabbt och lätt att göra på egen hand, helt utan problem.

Vill du satsa på en ny operatör, kanske för du har hittat ett bra mobilabonnemang utan bindningstid, så byt abonnemang. Men tänk först på att kolla om du har abonnemang utan bindningstid, eller om du har uppsägningstid. Kolla även av om det går att byta mobiloperatör behålla nummer.

Innan du väljer byt abonnemang, så hitta ett du vill ha, som passar dig. Det kan vara en fördel att välja ett mobilabonnemang utan bindningstid. Om du ska byta mobilabonnemang, så kolla om det går att byta mobilabonnemang behålla nummer. Det om du känner att du har behov av att ha samma nummer igen, fast det är nytt abonnemang.

Om du har bindningstid på ditt abonnemang nu, så är det ofta en uppsägningstid. Du bör säga upp och vänta ut den innan du byter, det så att du inte sitter med dubbla abonnemang.

Om det inte är ett måste att ha kvar ditt gamla nummer, så kan du få ett helt nytt nummer hos den operatör du väljer, det helt kostnadsfritt. Tänk bara på att meddela dina vänner samt myndigheter och annat, att du bytt nummer i så fall.

Byta operatör behålla nummer

Om du vill byta mobiloperatör behålla nummer, så byt abonnemang på enkelt sätt. Det går ofta bra att få behålla numret du har nu även om du satsar på att byta mobilabonnemang och välja ny mobiloperatör. Processen går dock till på ett visst sätt:

  • Tala om för den operatör du vill byta till att du vill bli kund, det från den dag ditt tidigare abonnemang upphör. Kolla även att du kan byta mobiloperatör behålla nummer.
  • Du kan oftast flytta med dig ditt telefonnummer under hela uppsägningstiden hos din tidigare operatör, men inte när abonnemanget är helt avslutat.
  • Ofta går det att kryssa i hos den nya operatören att du vill flytta med ditt gamla nummer. Då sköter de nummerflytten åt dig. Så byt abonnemang och behåll ditt nummer.

Det allra enklaste inom byt abonnemang samt få behålla nummer är att prata med den nya operatören före ditt gamla abonnemang går ut. Det så att du vet med dig om att det kommer gå bra att byta mobiloperatör behålla nummer. Att byta mobilabonnemang och byta mobiloperatör är ofta enkelt, så länge du har kontakt med dina operatörer, samt ser till så att bytet går igenom då det ska.

Enkla byten; mobilabonnemang utan bindningstid

Du som känner för det, byt abonnemang lite utifrån dina behov. Idag är det många operatörer som har mobilabonnemang utan bindningstid. Det göra att du kan byta mobilabonnemang en gång per månad om du känner för det. Om du har behov av extra mycket surf under semestern, byt abonnemang. Sedan är det bara att byta tillbaka igen till det du hade eller byt abonnemang helt om det var ett som passade bra. Kom ihåg att jämföra mobiloperatörer och abonnemang hos Mobiloperatören för bra erbjudanden!

Det går ofta bra att byta mobilabonnemang på ”mina sidor” som man ofta har tillgång om man är kund hos en operatör. Så byt abonnemang hur och när du vill. Detta gäller ju om du har ett abonnemang utan bindningstid.

Köpt fel mobilabonnemang

Om du har valt att byta mobilabonnemang, men känner att du valt fel. Byt abonnemang igen, eller använd dig av ångerrätten. Ångerrätt är en lagstadgad rättighet som innebär att du har 14 dagar på dig att ångra ett köp, beroende på hur du gjorde köpet. Om det är så att du har börjat använda ditt abonnemang, genom att ringa eller sms: a eller surfa, så är det dock så att du kan komma att behöva betala för den del du använt. Ångerrätt gäller köp via nätet, eller via telefon. Köper du i butik är det öppet köp som gäller.

Skriv ned och spara att du ångrat ditt köp

Om du valt att byta mobilabonnemang via nätet eller telefon och sedan ångrar dig, så har du rätt till det så länge det sker inom 14 dagar samt att du talar om att du ångrar dig. Du kan ångra dig via brev, e-post eller telefon. Dock är det som så att om det uppstår en tvist kring huruvida du ångrat dig, så måste du kunna bevisa att du har meddelat att du ångrat dig, att du har gjort det på rätt sätt samt även bevisa när du ångrade dig. Det kan därmed vara bra att ångra dig skriftligt och spara en kopia av det du skickade, med datum.

Innehållsförteckning
crossmenu